Fra d. 12. januar 2017 udstiller Det Nationalhistoriske Museum et bredt udvalg af portrætter malet af den danske kunstner Peter Martensen. Jeg skaber en kort video til udstillingen, som følger Martensen portrætproces.

Procesvideo til Det Nationalhistoriske Museum

Den danske maler Peter Martensen har siden start 90’erne været en markant skikkelse på den danske kunstscene med sine fortolkninger af det moderne menneske klædt i hvide skjorter og få farver. Martensen har dog også et større bagkatalog af portrætter af fremtrædende danskere indenfor bl.a. politik, erhvervsliv og det kreative felt.

En større soloudstilling på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg vil fra januar – april 2017 præsentere Martensens tidligere portrætter, samt en helt ny serie skabt til udstillingen.

Jeg har filmet Martensens arbejdsproces (og agerer desuden model) ifm. et portrætmaleri – fra start til slut. Resultatet bliver en procesvideo á 10 min., som skal vises ifm. udstillingen, så de besøgende kan få et levende indblik i selve processen bag portrættet, som tillige udstilles.

Projektet er venligst støttet af Statens Kunstfond.

Billede: Poul Hartling af Peter Martensen.

 

Procesvideo til Det Nationalhistoriske Museum

Procesvideo til Det Nationalhistoriske Museum