Min dokumentar portrætfilm om den danske internationale kunstner Peter Martensen kan nu streames her på siden. Læs mere om filmen nedenfor.

Det moderne massemenneske klædt i hvide skjorter

Den danske kunstner Peter Martensen har siden starten af 90’erne været en markant skikkelse på den danske kunstscene. Han er især kendt for sine portrætter af det moderne massemenneske klædt i hvide skjorter og få farver.

Fra storbyen til naturskønne omgivelser

Inden for de senere år er han flyttet fra storbyen til landet, hvor han nu bor og arbejder i naturskønne omgivelser. Det giver nye indtryk, men kalder samtidig på nye udtryk.

En samtale og portrætproces

På den baggrund mødes vi ved Martensens landlige hjem og atelier til en samtale om livet, kunsten og naturen. I løbet af de fem dage vi skal være sammen, står jeg også model for komme helt ind i Martensen proces og opleve den på egen krop. Derved giver filmen også et unikt blik ind i Martensens kunstpraksis fra hvidt lærred til færdigt maleri.

Mere hvor det kommer fra

Filmen udgør i øvrigt blot et udsnit af mange timers optagelser, som forhåbentlig bliver til en længere film en dag.

Vil du endnu mere i dybden med selve maleprocessen i filmen? Så se min procesvideo “The Hat”, som detaljeret udfolder denne.
Fakta

Titel: Peter Martensen: Portræt af en kunstner. // Instruktion og produktion: Andreas Kildegaard. // © 2017. Alle rettigheder reserveret.

Mere information om Peter Martensens værker og aktuelle udstillinger kan findes på hans hjemmeside: petermartensen.com

Nøgleord: dokumentarfilm, portrætfilm, kunst, samtidskunst, dansk kunst, kunstnerportræt, peter martensen.