Et køkkendesign, der blev til en blomstrende og prisvindende international virksomhed

I 1999 startede et langt og frugtbart samarbejde, da jeg skabte den første hjemmeside og et logo til det nyligt etablerede Hansen Kitchen (dengang Hansen & Co.), som i dag sælger deres køkken- og møbeldesign til hele Europa og USA.

Virksomheden var sat i verden i 1998 for at markedsføre – og følge med efterspørgslen på – et nyt og unikt køkkendesign i massiv træ kaldet Serie 100, som en dansk arkitekt havde tegnet til en af sine kunder i forbindelse med en byggeopgave to år forinden.

Prisbelønning i New York og flagship showroom i København

Over de næste år voksede virksomheden (og sortimentet) hastigt, man entrerede på det amerikanske marked og modtog i 2004 den prestigefyldte ICFF pris for bedste design til køkken og bad i New York, USA.

I de efterfølgende år oplevede Hansen Kitchen et stigende dansk og internationalt salg og fik nye investorer ind i selskabet, hvilket bl.a. udmøntede sig i åbningen af et stort nyt flagship showroom tæt på Kgs. Nytorv i København under navnet Hansen Living.

Med hele vejen og ansat undervejs

Jeg var med hele vejen som ekstern leverandør af grafisk design, digital design og generel markedsføring – såsom hjemmesider, tryksager, skiltning, printreklamer og messestand design – samt hovedansvarlig for en løbende opbygning og udvikling af et samlet brand.

Fra 2006-2008 blev vores samarbejde endnu tættere, da jeg blev ansat som marketing koordinator for Hansen Kitchen / Hansen Living og her fortsatte mine tidligere ansvarsområder, som dog hurtigt voksede med flere spændende nye opgaver.

Populære events og øget international omtale

Som marketing koordinator kom jeg bl.a. også til at stå for en række populære events i virksomhedens nye showroom i København (bl.a. kokkeskole, kulturnatsarrangementer og receptioner for produktlancering), sørgede for afgørende pr og omtale på flere store internationale blogs, samt i magasiner og aviser, som bl.a. medvirkede til øgede aktiviter i USA.

Sidst, men ikke mindst, så indgik jeg også i det team, som repræsenterede virksomheden i forbindelse med messer i bl.a. New York, arbejdede med USA markedet, en franchisekonstruktion og udviklede løbende på forretningen og sortimentet.

Tilbage som freelancer – og på “skolebænken”

I forbindelse med finanskrisen i 2008 og et langvarigt ønske om opkvalificering, valgte jeg sidst på året at vende tilbage til “skolebænken” på Syddansk Universitet, men fortsatte dog som freelance konsulent for virksomheden.

Nu med FSC og bæredygtighed

Hansen Kitchen sælger fortsat Serie 100 den dag i dag, og den senere tilkomne og endnu mere minimale Serie 200, nu i bæredygtig FSC godkendt version (som de eneste i Norden) – og med ny ejerkreds.[I] took great pleasure in working with Andreas on a project. Andreas is a person who possesses a broad knowledge on communication in general and IT in particular, and on top of that, he is a great guy to cooperate with. Whoever takes Andreas on board, will not deny it, and I wish Andreas the best of luck in his onwards career (via LinkedIn).Søren Thøgersen, Hansen Living
Andreas er en iderig. passioneret og glad teamplayer. Andreas har loyalt og konstruktivt samarbejdet med både kolleger og selskabets ledelse – hans tålmodige og venlige sind kombineret med gode kommunikative evner vil blive savnet. Vi giver ham vores varmeste anbefalinger (Anbefaling).Vibeke Vollmer, Hansen Kitchen / Hansen Living
Andreas is a great marketing coodinator and a great no nonsens collegue (via LinkedIn).Karina Søgaard, Hansen Living

Brief

Etabler et brand, en visuel identitet og en markedsføringsstrategi fra bunden af, som signalerer skandinavisk design og kvalitet, samt afspejler det arkitekttegnede køkkendesign i massivt træ.

Opgaver

Hjemmeside, branding, visuel identitet, papirlinje, skiltning, tryksager, tekstforfatning, søgemaskineoptimering, markedsføringsplaner, online og offline reklame, messestand design, pr, forretningsudvikling og produktudvikling mm.

Læs mere

Læs mere om hvad jeg kan hjælpe dig med under digital kommunikation og markedsføring. Er du interesseret i flere cases, så kig forbi siden cases.